15 Aralık 2010

Havlama Sorunu ve Sus Komutu

Duyduğu her sese kesintisiz havlayan bir köpek sabrınızı zorlayabilir. Nedense küçük ırklarda boyutlarıyla tezat bu havlama olayı daha yaygındır. Havlamayı durdurmanın en iyi yolu köpeğinize ''Konuş'' komutuyla havlamasını öğretmektir. Bu egzersiz zaman ve sabır gerektirir; bu komutu uygulamaya sıkı sıkıya bağlı kalırsanız, çok iyi ve kendini bu işe adamış bir köpek sahibisiniz demektir.
Daha önce ''Konuş'' yada ''Havla'' komutunu en kolay yoldan nasıl öğretebileceğinizi anlatan bir post yayınlamıştım.

Şimdiyse ''Konuş'' komutu tamamen anlayan, yerli yersiz yada sürekli havlayan köpeğinize susmayı nasıl öğreteceğinize bir göz atalım:
- Köpeğiniz ''Konuş'' komutunu anladıktan sonra havlarken ''Sus'' komutunu verin ve sustuğu zaman ödül yiyeceğiyle yada sevdiği bir oyuncakla ödüllendirin. Sonunda uzaktan ''Sus'' komutuyla havlamayı bırakmaya başladığında, sadece sözlü komutla yetinecek duruma gelmelisiniz.
- Gidermiş gibi yapın ve yanından uzaklaşmadan önce ''Sus'' komutunu verin. Eğer havlamaya başlarsa gürültülü bir ses çıkarın. Örneğin;bozuk parayla dolu teneke bir kutuyu sallamak gibi.
- Köpeğinizin susması için irkilmesini sağlamaya çalışmalısınız. Köpeğinizin yanına geri dönün ve sessiz durduğu için ödüllendirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

bunlarda ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...