28 Ekim 2010

Köpeğinize GEL Komutunu Nasıl Öğretirsiniz



'Gel' komutuyla köpeğimiz anında yanımıza gelir. Köpeğimiz bu komuta uyduğu zaman ister övgüyle ister yemle mutlaka ödüllendirmemiz gerekir.


1- Eğitime kayışla başlamak izlenecek en iyi yöntemdir. Dikkat dağıtıcı bir ortamda çalışmayın. Kayışı takılıyken yanında bekleyin ve size baktığı anda ödüllendirin.Bir müddet bu şekilde alıştırma yapın.
2- Bir sonraki noktada çeldiricileri ve yoğunluğu arttırın.Kayışı takılıyken köpeğinizin ilgisini çeken çeldiricinin yanına gidin. Kısa bir süre sonunda size baktığı anda ödüllendirin, aniden geriye doğru koşun ve yemi ayağınız hemen yanına atarak köpeğin size doğru koşmasına teşvik edin yada kayışı takılıyken 'GEL' komutu vererek kendinize doğru çekin ve övün.
2- Eğitimde gelişme kaydettikçe, kayışı uzatarak devam edin.
3- Alıştırma yapmaya, kapalı bir alanda kayış olmadan devam edin. Köpeğiniz, komuta uymazsa yanına giderek onu komutu verdiğiniz noktaya götürün ve komuta cevap vermediği sürece ödüllendirmeyin.
Bu noktada kayışı tekrar takarak bir kaç alıştırma yapmanız gerekir. Dışarda bu komuta uymaya alıştıktan sonra tekrar kayışsız çalışmaya başlayın ve çeldiricileri yeniden çoğaltın.

       EL İŞARETİ                                             SÖZLÜ KOMUT
                                                                            GEL












Gördüğünüz gibi, bu çalışmalar epey uzun, yorucu ve usandırıcı gibi gözüksede, köpeğimizi çağrıldığında kendi güvenliği için yanımıza geri gelmesi harcanan çabaya  fazlasıyla değer.
Bu beceriyi köpeğiniz ne kadar iyi öğrenirse öğrensin, güvenli olmayan açık alanlarda gezerken asla serbest bırakmayın. Unutmayın; bu hata hayatına bile mal olabilir.

İpucu: Uzun çalışmalar yerine kısa ve sık çalışmalar yapmak köpeğiniz ve sizin için daha yararlıdır.


2 yorum:

  1. ÇILGINCASINA BİR YAVRU SAHİBİ OLMAK İSTİYORUM,EVDE NASIL BAKARIM DİYE KORKUYORDUM.ÖĞLE GÜZEL ŞEYLER YAZMIŞSINIZ Kİ EĞİTİM KONUSUNDA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.ÖNCE DERSİMİ ÇALIŞACAĞIM SONRA DA DÜNYA GÜZELİ ARAYACAĞIM KENDİME.NEREDEN ALMALIYIM O KONUDA DA YARDIM İSTİYORUM LÜTFEN.SEVGİLER.ROXY E DE SEVGİLER

    YanıtlaSil
  2. güzel sözleriniz için Roxy ve ben teşk. ederiz
    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Etiketler

bunlarda ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...