23 Eylül 2010

Köpek Alırken Düşünmeniz Gerekenler

Köpek Alırken Gözden Geçirmeniz Gerekenler;

Maddi durumunuz(masrafı çok)
Zaman durumunuz(genelde evde çok uzun süre yalnız kalmaktan nefret ederler, eğitimine harcamanız gereken süreler de dahil)
Aile üyelerinin sağlık durumu (alerjik reaksiyonu olan biri varmı?)
Yaşadığınız yer( gezdirecek uygun alan olması yada evin yakınınlarında park olması vs.)
Çocuklarınızın yaşı(ve çocuklarla anlaşabilen ırkta pet olması)
Yerel hayvan yasaları(çevrenize ve kendinize duyduğunuz saygı)

Köpek beslemenin
 insan sağlığına pozitif etkileri vardır. Araştırmalar, köpek beslemenin kan basıncını düşürdüğünü ve depresyonu azalttığını göstermektedir. Buna karşın, hazır olmadığınız halde köpek almanız halinde, stresinizi azaltacağını düşündüğünüz bu sevimli hayvanlar, tam tersine stres kaynağı olabilirler.

Bu metinde yazılanlara bir göz atın ve bir köpeğin, hem sizin hem de onun yaşamını karşılıklı olarak nasıl etkileyebileceğini bir düşünün.

Ailenin Yeni Üyesi

Tamam. Bir köpeğin ailenize katılmasına karar verdiniz. Ancak vermeniz gereken kararlar bununla sınırlı değil. Kendinize vereceğiniz cevaplarla, yaşam stiliniz için ne tür bir hayvanın daha uygun olabileceği konusunda bir fikir edinmeye çalışın.

Apartmanda yaşıyorsanız ve uzun saatler boyunca çalışmanızı gerektiren bir işiniz varsa, balık, kuş, kedi veya bunlardan herhangi ikisi sizin için en iyi seçim olabilir.

Günlük olarak koşmayı seviyorsanız, yüksek enerji seviyesine sahip köpekleri seçmek en iyisidir.

Kafanızdaki soru işaretlerine yanıt bulduktan sonra, kendinize bazı sorular sorun. Pet konusunda profesyonel kişiler ve kitaplar, kafanızdaki şu tarz soruları yanıtlamanız için iyi birer bilgi kaynağıdırlar: Hangi ırk köpekler çocuklarla iyi anlaşır? Bazı spesifik ırklarda hangi sağlık problemleri görülebilir? köpek yaşı ile çocukların yaşı birbirini nasıl etkiler?

Bu soruları cevapladıktan sonra, ailenizin yeni üyesi olmaya aday köpekler ile vakit geçirmeye başlayın. Yerel köpek şovlarına katılın ve jüri üyeleri ve köpek sahipleri ile karşılıklı olarak konuşun. Spesifik ırklar hakkında daha fazla bilgi almak için internette araştırma yapın.

Pek çok pet market ve barınak, ailelerin bir karara varmadan önce köpeklerle iletişim kurmaları için özel olarak dizayn edilmiş alanlara sahiptir.

Seçiminizi yaparken hayvanların enerji seviyesine, çocuklarınızla olan ilişkisine ve genel görünüş ve tavırlarına dikat edin.

Kararınızı Verdiniz. Peki Şimdi Ne Olacak?

Doğru köpek seçimi, onu ailenizin bir parçası yapmanız için attığınız ilk önemli adımdır. Şimdi, onun eve gelişi için hazırlanmaya başlamalısınız. Hazırlık yapmadan önce kesinlikle onu eve getirmeyin.

Öncelikle ailenizi hazırlayın. İhtiyaçlar ve sorumlulukları tartışın. Ailenin daha genç üyeleri ile köpek bakımı hakkında konuşun.

Beklentilerinizi belirleyin; ancak yeni gelen misafirin, evde kendini rahat hissetmesi için zamana ihtiyacı olduğunu da unutmayın.

Gerekli malzeme listesini alın : tasma, kayış, adının yazdığı kart, su kabı, mama kabı, yatağı ve tabii ki oyuncakları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

bunlarda ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...