23 Eylül 2010

Nasıl Beslemeliyiz

                       Roxy artık 4 aylık oldu. Çeşitli sitelerde köpeklerin beslenmesiyle ilgili farklı görüşler var. Bunlardan bir taneside çiğ beslenme.Bu yöntem bana pek cazip gelmedi doğrusu. Ben en doğrusunu nasıl yaparım diye düşünürken çareyi veterinerle konuşmakta buldum.Oda şu anda sadece kuru mama önerdi. Sebebi ise çiğ etlerde bulunan bakteri ve parazitler.'Kuru mamada büyümesini sağlayacak her şey var' dedi. Şimdilik sadece mamayla devam edeceğiz.Ama ileride pişirerek ve sebzelerle karıştırırak et verilebilir diye düşünüyorum.Bu yöntem şimdilik rafa kalktı.
                      Bu kuru mamaların en kötü yanıysa miniğimizin çiğnemeden bütün bütün yutması ve çok hızlı yemesi. Farklı markalarda her bütçeye hitap eden kuru mamalar var.Biz riske atmayıp kaliteli olanını aldık.Proplandan memnunuz.Roxynin büyümesi ve sağlığı gayet iyi.
                       Ödül maması artık almayı düşünmüyorum.Çünkü minicik bir çikolata parçası günde  yalnızca üç tane yiyebiliyor.İçinde fazla miktarda kalori var. Bende artık bunun yerine elma,muz gibi meyveler vermeyi düşünüyorum. Bakalım sevicekmi?:D

1 yorum:

  1. ödül maması kullanırken hangi mamayı kullanıyordunuz?

    YanıtlaSil

Etiketler

bunlarda ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...