30 Ekim 2010

Köpeğinizin Gelişine Hazırlanın

Evinizin yeni üyesini karşılamak için bazı temel ekipmanlara ihtiyacınız olacak.


Yiyecek ve Su kapları; Sağlam ve dayanıklı olanları tercih edin. Köpeğiniz yemeğini yerken kaymayan metal yada seramik kaplar ilk tercihiniz olmalı. Köpeğiniz yemek yerken, oldukça dikkatsiz olacağı için kapların altına emici ve yıkanır malzemeler sermek dağınıklığı toparlamanıza yardımcı olur.
Tasma ve Kayışlar; Köpeğinizi alır almaz tasmasını ve mümkünse kimliğini takmalısınız. Köpeğiniz yavruysa tasma ilk başta rahatsız edebilir veya boynunu kaşıyabilir ama bir kaç gün içinde alışacaktır. Tasmayı doğru ölçülerde almanız gerekir, boynuyla tasma arasında iki parmak boşluk olması yeterlidir. Kayış ise köpeğiniz tüm gücüyle çekse bile dayanacak güçte olmalıdır.
Göğüs Tasması; Yavru köpeklerde boyun tasması kullanmak uygun değildir, göğüs tasması edinmeniz gerekir. Bazı köpeklerse tasma için uygun vücut yapısına sahip değildir ve göğüs tasmasına gerek duyarlar. Ufak cins köpeklerde ise yine tasması ve kimliği boynunda olacak şekilde yürüyüşlerde kullanmak için, göğüs tasması takılması gerekir.
Köpeğinizin Kimliği; Köpek sahiplerinin en yaygın kullandığı kimlik metal, tasmaya takılan, isminin ve sahibinin bilgilerinin bulunduğu bir plakadır. En başarılı olan kimlik tipi ise deri altına yerleştirilen mikroçip kimliklerdir. Ayrıca mikroçip ülkeler arası seyehatlerde uluslararası  kabul görmüştür.
Köpek Yatağı; Hijyenik, kolay yıkanır ve rahat olmalıdır.
En pratik temizlenebilen yatak, plastik olanlarıdır. İçindeki minderi kirlenmişse makinede rahatlıkla yıkanabilir.
Süngerle doldurulmuş yataklarda idealdir.  Yalnız temizliği daha zordur. Eğer küçük bir yavru köpeğiniz varsa  idrar yada diğer sıvılarla yatak gün aşırı kirlenecektir. Makinede yıkanabilir ama kuruması daha uzun sürecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

bunlarda ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...