28 Ekim 2010

Köpekler Neden Kaçarlar

           Genelde köpeğimizi her çağırdığımızda ya tasmasını takıp eve döneriz, ya arabaya bindirip yine eve döneriz.Gezinin yada oyunun sonlanmasını çağrıştırdığı için çağrıya uymayı olumsuz olarak görürler.Yani köpeğimiz açısından her çağırdığımızda; genelde onu hoşnut etmeyecek bir sonuçla karşı karşıya bırakırız. Bu sebepten köpeğimiz çağırıldığında sahibinden kaçarak kendi ödülünü yaratmış olur.
            Köpekler kendi yararını gözeterek hareket eder. Bu yüzden onu her yanımıza çağırdığımızda gelmeye can atmasının yolu bu hareketini ödüllendirmekten geçer. Bufa köpeğimiz için öyle bir ödül olmalıki ortam ne olursa olsun yanımıza geldiğine değdini bilsin.

İpucu:  ''GEL'' komutuna uyma hızını arttırmak için ne yapmalıyız?
Köpeğinizin çağrıldığı zaman gelmesini, onun için eğlenceli bir hale dönüştürmenin en iyi yolu gerçekten en sevdiği şeyleri ona ödül olarak sunmaktır. Bu zor görevi yerine getirirken performansını en iyi derecede artırmak için farklı yiyecekleri, oyun oynamayı yada sevdiği ve her zaman ulaşamadığı oyuncakları sunmak gibi seçenekler köpeğimizin ''Gel'' komutuna uyma hızını artırır.
Kısaca, bu komutu güzel şeyler için kullanmak yeterlidir. Banyo yaptırmak yada veterinere götürmek için ''Gel'' komutunu kullanmamak gerekir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

bunlarda ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...