16 Ekim 2010

Tasmayı Çekiştirmek

Köpekler Neden Çekiştirirler?
Köpekler çekiştirirler,çünkü bu yolla istedikleri yere gidebilirler.Evden her çıkışınızda köpeğinizin tasma kayışını gerdirerek her istediği yöne gitmesine ve sizin de onu çaresizce takip etmenize izin verirseniz, onu bu yönde davranmaya teşvik etmiş olursunuz.Köpek bunun doğru olduğunu düşünmektedir.
Aşağıda gevşek kayışla yürümeyi öğretmek için bazı ipuçları verilmiştir.


-Canlı bir tempoda ve sık sık yön değiştirerek yürüyün.Öyle ki köpeğiniz nereye gideceğiniz konusunda size dikkatini vermek zorunda kalsın.Ne kadar fazla
 dönüş yaparsanız, köpeğin dikkati de o kadar çok size yoğunlaşır.
-Bu biçimde yürüyüp, ani dönüşler yapmanın havasına girdikten sonra köpeğinize dikkat etmeye başlayın.Köpeğin duralayıp size yetişmek için döndüğü anlarda, size uyduğu için ödüllendirin ( burada clicker yada zil kullanabilirsiniz ).
-Başlangıçta clickera bastığınız anlarda biraz beklemelisiniz ki köpek tam olarak ne için click sesini duyduğunu anlasın.İlgisini devamlı sizin üzerinizde toplaması için gerçekten sevdiği yüyecekleri ödül olarak hazırlayın.
-Başlangıçta kafa karıştırıcı şeylerden uzak, tenha yerlerde yürümeye başlayın, köpek niyetinizi anlamaya başladığı zaman giderek daha kalabalık yerlere geçebilirsiniz.
Bu çalışmada köpeğe vermek istenen mesaj şudur: çekmek seni istediğin yere götürmez, çünkü sen çekiştirirsen ben başka yöne ilerlerim.
-Bazı köpekler için ne kadar hızlı yürürseniz o kadar iyi olur.Düşmeyen bir tempo sayesinde nereye gideceğinizi merak ederek dikkatlerini canlı tutarlar.


1 yorum:

Etiketler

bunlarda ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...