19 Ekim 2010

Köpeklerde Olumlu Davranış Örnekleri ve Tecrübelerimiz

İnsanlarda karşılaştığında dört patiside yerde duracak şekilde durması,
Çağırdığınızda gelmesi,
Siz yemek yerken sessiz bir biçimde oturması,
Oyuncaklarıyla oynayarak vakit geçirmesi,
Çocuklarla iletişim kurarken sessiz ve rahat biçimde durarak kendini sevdirmesi,
Tasma çekiştirmeden sahibini takip etmesi,
Yemeği hazırlanırken sakince beklemesi,..
  

                              Bu örneklere bakarak kendi tecrübelerimi karşılaştırdım.Evimize misafir geldiğinde bizim ev curcuna alanına dönüyor.Genelde kapı zilinin çalması demek Roxy için heyecanın doruk noktası.Buna merak ve eve gelen kişinin direk ilgiyi ona vermesi de eklenince ne yapacağını şaşırıp tam bir deli gibi davranıyor.Normalde koltuklara çıkmak yasak olmasına rağmen salonun ortasında deli gibi koşarak bir koltuktan diğerine atlıyor.Nefes nefese kalıp, kalbide deli gibi atıyor. Ne kadar yatıştırmaya çalışsamda insanların ilgisi işlerin çığırından çıkarıyor.
                              Aslında dışarı çıktığımızdada durum pek farklı değil. Alakalı alakasız her gördüğü
her insana kendini sevdirmeye çalışıyor, yanımızdan geçen insanların üstüne atlamaya çalışıyor. Koşan insanları gördüğü zaman peşlerine takılmak istiyor ve daha neler neler. Dolayısıyla bu durumu herkes olumlu karşılamıyor. Zaten biriyle karşılaşırsak çoğunlukla ilk soru 'ısırır mı ' oluyor. Bunu soranda öyle koca koca insanlar yani. Sanırım hayatlarının belirli dönemlerinde köpek ısırmasına maruz kaldıkları için yaklaşmadan önce kendilerini sağlama almak istiyorlar. Görünen o ki ilk madde bize şimdilik çok uzak. Umarım büyüyünce durulur bir nebze.
                             Çağırdığımda dışarıda yada evde koşa koşa geliyor.
             Yemek yerkense elimizden bir şey vermediğimiz için yemek dilenme gibi bir alışkanlığımız yok.
                              Artık dışarda tuvalet eğitimine geçtiğimiz için günde beş kez dışarı çıkıyoruz.Öğleden önce ve sonra onu dışarda onu bir güzel haşat ettiğim için evde geldiğinde pes düşüyor.Akşam ki yemek vaktine kadar uyuyarak bekleme moduna geçiyor.
                              Roxy için çocukları görmek potansiyel oyun arkadaşı ve bolca şamata demek.Tabii aynı şekilde karşısındakinden ilgi alırsa, baktıki ilgi yok yörüngesi hemen başka tarafa kayıyor.
                              Tasma çekiştirmek en zevk aldığı hobilerinden zaten. Bu konudada her gün eğitim seansımız var.Tam gaz devam...
                              Yemek vakitlerini sabah ve akşam olmak üzere ikiye ayırdık.Sabah 7 akşam 7. Yemekle ilgili bir sorunumuz yok.Gayet güzel bekliyor.

Gördüğünüz gibi başım belada.Epey bi düzeltilmesi gereken sorunumuz var.Ama doğru davranışa teşvik ederek ileride sorunlu bir köpek olmasını engellemeye çalışıyorum.Zaten daha çook küçük. Her şeye oyun gözüyle yaklaşıyor yavrum.En azından altı aylık olduğunda şimdikinden daha ilerde bir yerde olacağımızı biliyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

bunlarda ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...