31 Ekim 2010

Pratik Oyuncaklar

                Oyuncaklar köpeğiniz için eğlenceli, eğitici ve ona sağladıklarınız arasında en iyi malzemedir. Mutlaka her oyuncağın köpeğiniz için iyi bir amacı vardır. Kovalanır, çiğnenir yada gıcırdatılır. Ayrıca, oyuncakları köpeğiniz için ödül amacıylada kullanabilirsiniz.
                Bazı oyuncaklarda hakimiyet sizde olmalıdır. Köpeğinizin çiğnenebilir oyuncakları ona aittir ancak diğer oyuncaklar sizindir. Bunları ulaşamayacaği yerlere kaldırın, ortaya çıkardığınızda köpeğinize hem ilginç gelecektir hemde oyuncaklar konusunda işin içinde sizin  olduğunuzu anlayarak güçlü bir mesaj alacaktır.
 Çiğneme Oyuncakları:  Köpeğiniz çiğnemeye gereksinim duyar. Et kokulu naylon kemikler, ham deri, yada ipe bağlı kauçuk olan toplar ideal oyuncaklardır. Köpeğiniz evde yalnız kalacaksa içine yiyecek konulan oyuncaklardan vererek siz yokken sıkılmadan oyalanmasını sağlayabilirsiniz. Ödül topları ve içleri boş olan çiğneme oyuncaklarından edinebilirsiniz.
Alıp Getirme ve Halat Çekme Oyunları: Frizbi yada top gibi fırlatılabilen oyuncakları, köpeğinize egzersiz yaptırmak için alabilirsiniz. Halat çekme gibi oyunlar, köpeğinizle aranızda iyi bir bağ kurmanıza yardımcı olur. Ama bu oyunda ara sıra köpeğiniz çoğunluklada siz galip gelmelisiniz. Yoksa sizden güçlü olduğunu düşünerek saygının kaybedilmesine ve ardından gelecek başka sorunlara neden olur.
Köpeğinize yeteri kadar oyuncak sağlarsanız evin içinde kendi oyuncakları yaratmasını engelleyerek eşyalara zarar vermesini önlemiş olursunuz.



2 yorum:

  1. OKUDUKÇA KORKUYORUM,KORKTUKÇADA DAHA ÇOK İSTİYORUM GALİBA,HASTASI OLDUM BLOGUNUZUN.

    YanıtlaSil
  2. Korkmayın, ısırmıyorlar, hatta öyleki ömür bile uzatıyorlar (:

    YanıtlaSil

Etiketler

bunlarda ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...