4 Aralık 2010

Kahve Dünyasının Ayıbı

Dün akşam canımız tatlı bir şeyler isteyince Selen'le beraber Kahve Dünyasına gittik. Biraz yürürüz diye niyetlendiğimiz için Roxyde yanımıza aldık. Neyse Çiftehavuzlar'daki Kahve Dünyasını bilenler bilir, önünde dışarıda oturmak için bahçeli bir bölüm vardır. Bizde girmeden önce sorduk tabii, -köpeğimiz var oturabilirmiyiz diye, önce ''tabiiki'' diyerek buyur ettiler. Sonra oturmaya başladığımız andan itibaren sanki yanımızda bir canavar varmış gibi davranan personeli, gerek bakışlarıyla gerek sözlerle bizi son derece rahatsız ederek, yediğimiz fondüyü boğazımıza tıktılar... Hıı bi arada müdürleri filan dışarı çıkmış noluyosa sanki.... Görmemişler yaaa!!!
Bir kedi kocaman saksının arkasına gizlenmiş kafasının yarısınıda yandan uzatmış, dik dik roxyiye bakıyor, bir süre böyle bakıştıktan sonra bizimkide havladı. Hemen Kahve Dünyası'ndan bir personel koşa koşa geldi ve bana - ''havlatmayın, normalde köpekle girmek yasak, müşteriler şikayet ederse zor durumda kalırız''a yakın bir şeyler söyleyerek uzaklaştı.
1. Dışarda iki üç masa doluydu ve orada bulunan hiç kimse köpeğimizi yadırgamadı.
2. Normalde yasak olan bir kural varsa bu her zaman geçerli olmalıdır, müşteriye sözüm ona sanki lütuf yaparmış gibi davranılmamalıdır.
3. Müşteriyi köpeğiyle birlikte kabul ettiysen demekki ''-köpekle girmek yasaktır'' diye konulmuş bir kuralda yoktur, sanki silah zoruyla geldik, oturduk.
4. Ayrıca hiç bir köpek sahibi tarafından zorla havlatılmaz, havlamak onların doğasında vardır.
5. Fenerbahçede kıytırıktan bir yerin bahçesinde bile hiç rahatsız edilmeden ve son derece hoşgörülüyle yaklaşan insanlar tarafından rahatsız edilmeden kahvemizi içtik, kalktık.
6. Kahve Dünyasına her zaman giderdim, buda son gidişim olucaktır.
7. Kahve Dünyası personel alırken acaba seçimleri uzaydamı yapıyorlar, yada köpeği olan insanlara zuzaylı gibi davranın diye eğitimmi veriyorlar diye sormaktan edemicem.
Bu davranışlarından ötürü kendilerini şiddetle kınıyorummmmmm..... Biraz Starbucks'tan ders alsınlar diyorum... gittiğime gidiceğime pişman oldum diyorum..


2 yorum:

  1. ayy zaten oldum olası sevemedim kahve dünyasını, bu da tüy dikti üstüne.
    terbiyesizlik.
    yerinizde olsam fondüyü yarım bırakır, şikayet kutusuna bir güzel yazı döşer, hesabı da kesinlikle ödemeden o an kalkardım.
    terbiyesizler...

    YanıtlaSil
  2. işte köpeğin olunca bu tür olaylara alışıyorsun, bakalım daha başımıza neler gelicek, onlarla muhattap olmaktansa merkez ofislerine bir güzel şikayetimi belirttim. gerizekalılar... Fondüyü bırakmadım, meyvelerini roxyiye verdim:)))

    YanıtlaSil

Etiketler

bunlarda ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...