14 Aralık 2010

Köpeğimiz İçin Pratik Temizlik

Her köpeğin kendi ırkına göre değişen doğal bir kokusu vardır. Kullandığınız mamada bu kokuya etki eder.
Köpeğimizin koktuğunu fark ettiğimizde hemen yıkamak isteriz. Genelde yıkandıktan bir kaç saat sonra eskisinden çok daha kötü bir koku oluşmaya başlar. Özetle ne kadar çok banyo o kadar çok koku demektir. Sık yapılan banyolar ve uygun olmayan şampuanlar deri katmanında aşınmaya sebep olur. Köpekleri çok sık yıkamamak, phlarına uygun şampuanlar seçmek, çok iyi durulamak ve çok iyi kurulamak gerekir. Bebek şampuanlarıysa köpekler için kesinlikle uygun değildir.

Havaların da soğuması ve bir ay önce yıkandıktan sonra Roxyinin çok hastalanması beni banyo konusunda daha pimpirikli biri yaptı.
Dışarda çamurlara yatıp, patileriyle toprağı kazan Roxy genelde soluğu duşta alıyor, artık sadece patilerini ve çamur olan yerlerini yıkıyoruz.
Peki köpeğimizi her defasında yıkamadan pratik olarak nasıl temizleyebiliriz:
Şu ıslak mendillerle haftada iki defa bütün tüylerini sildikten sonra fırçayla tarayabilirsiniz.  Birde burda daha önce bahsettiğim ve çok faydasını gördüğüm bir ürünü tekrar paylaşmak istiyorum. Ürün sprey olarak satılıyor, kokuda köpek spreylerine oranla çok daha güzel kokuyor (bebek pudrası gibi). Bütün vücuduna çok fazla abartmamak koşuluyla sıkarak, tüylerini havalandırıp, havluyla kuruladıktan sonra fırçayla tarıyorsunuz. Bu şekilde bir hafta idare ediyor ve koku kesinlikle rahatsız etmiyor, hatta çokta güzel kokuyor. Daha önce şu deodorant tipi spreylerden kullanmış ve hiç memnun kalmamıştım, kokusu çok rahatsız edici bir keskinlikte. Toz pudralarda; susuz temizlik için iyi bir yöntem olsa bile kullanması zor ve silkelendiğinde her yere dökülen pudraları temizlemekte ayrı bir olay.

                Göz temizliğini ılık çaya batırılmış pamukla yapabilirsiniz. Kulaklarının iç temizliğini ise yine ıslak mendillerle sağlayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

bunlarda ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...