15 Kasım 2010

'bakın ne güzel yazıyorum, herkes benden çalıyor, çırpıyor, yaşasınnn

Son zamanlarda kötü reklam yaparak insanların dikkatini çekmek diye bir furya var. Kimin bloguna göz atsam herkesin dilinde aynı şey.


''Benim yazılarımı kopyalayıp kendi yazısıymış gibi yazanlar var'' diyenlerle dolu her yer. Buda blog dünyasındaki son trend heralde. Öyleki akımlar oluşmuş, insanların peşinden sürüklendiği...
Bu olay benimde başıma geldi ne yazıkki.
Ama bunu söyleyen biri olarak değil hedef gösterilen biri olarak, hatta tacizkâr mesajlar bile aldım.
              Eğer internette kendinizi ifade ederek birileri tarafından okunulup, izleniyorsanız bazı kişisel önlemler almanız gerekir. Her şeyin olduğu gibi bununda çaresi var.
 Yazılarınızın başka biri tarafından çalındığını düşünüyorsanız yada bunun önüne geçmek istiyorsanız sayfanızı kopyalanma ihtimaline karşı gerekli işlemleri yaparak koruma altına alabilirsiniz. Zira illede dikkat çekmek uğruna ''bakın ne kadar güzel yazıyorum, herkes benden çalıyor, çırpıyor oleyyy'' psikolojisinin esiri altına girerek, çamur at izi kalsın türünden yaklaşımlara hiç gerek yok diye düşünmekteyim.
Bu arada bloggerda, blog oluşturmak google amcanın bizlere sunduğu ücretsizdir bir hizmettir. Bu konuda kimseye haber vermek ve hesap ödemek zorunda olmadığımızında altını çizmek istiyorum.
            
Gerçekten çalarak, copy-paste yöntemiyle kendi ağzından yazıyormuş gibi blog oluşturanlar ve post yayınlayanlar bu yazının konusu değildir. Onlar ayrı bir tez konusu. Ama kaliteli görseller kullanan, faydalı yazılar yazmaya çalışan, bunun içinde ciddi vakit harcayan ve sonrada -benden çaldı, kopyaladı gibi suçlamalara maruz kalan mağdurlara ithaf edilmiştir.
Bu arada böyle söyleyen arkadaşlarında nerelerden araklama yaptığına bir çok kez kendi gözlerimle şahit oldum. Bu yazıyı yazmama sebep iftira yiyen biri olarak kendimi hiç bir zorunluluğum olmadığı halde gayet nazik ve sabırlı bir şekilde savunmama rağmen hala hiç bir şeyin değiştirilmemiş olması oldu. İlk başlarda hevesim kırılmadı değil... Ama yazmaktan vazgeçersem birilerini haklı çıkarma ve sevindirme ihtimalini hatırlamamla bu düşünce son buldu.
Bir şeyi ortaya atarken kişinin haklı sebeplerin olması  ve varsayımlarla değil somut yaklaşımlarla bu duruşu desteklemesi gerekir. Etik olan da budur kanaatimce. Aksi takdirde bu haksız yaklaşımın altında yatan; dikkat çekme psikolojisinin esiri olmuş biri gibi görünmekten daha fazla öteye gitmeyecektir.
Bu arada hala ısrarla diyorumki; bu blogta kendinden kopyalanmış, alınmış ve kendi deyimiyle aynen yazılmış bir yazı, resim gören varsa blogumu hemen şimdi kapatmaya hazırım...              

Umarım bende bir gün kendimi bu akımın bir parçası olarak bulmam...

Hiç çamurlar olmasın izleride kalmasın dileklerimle....



Etiketler

bunlarda ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...