6 Kasım 2010

Yavru Köpekler İçin Tuvalet Eğitimi

      
Daha önce bu konuyla ilgili bir post yayınlamıştım. Çoğu köpek sahibinin köpeğine tuvalet alışkanlığı kazandırma konusunda güçlükler yaşadığını herkes duymuştur. Dün yine üç aylık golden sahibi bir arkadaşımız oldu. Onlarda aynı konudan muzdarip -zira evin içinde her yer tuvalet alanına dönmüş.  Artık diyebilirimki neyseki biz bu konuyu tamamen aştık. Sanırım en zoruda yavru bir  köpeğe tuvalet eğitimi vermek.
Yavru köpeğinize eve geldiği anda ilk öğretmeniz gereken konu tuvalet eğitimi olmalıdır, en önemlisi de bu konuda emin olmak ve net bir tavır sergilemektir.
Yavru Köpeği Olanlar İçin Detaylarıyla Tuvalet Eğitimi Tecrübelerimiz ve Çözümler bu yazıyı tekrar okuyarak nasıl ve nerede yanlış yaptığınızı tekrar gözden geçirebilirsiniz.
İzlediğim yol sonuç verdi. Tuvalet eğitimini dışarı taşımanın davranış sorunlarınıda büyük ölçüde ortadan kaldırdığını eklemiştim. Zira artık evin içinde dolanırken
 her an paçama yapışan,üstümüze atlayan, eşyalara zarar veren, yasak koymama rağmen koltuklara atlayan ve en zoruda bütün gün çişli patileriyle evde dolaşan bir köpeğimiz yok. Bütün bu davranış sorunları belki yavru olmasından kaynaklanıyor olabilir. Rahatsızlık veren davranışları tuvalet eğitimine bağlamamın sebebi ise dışarı çıktığımızda hepsinin bir anda kesilmiş olması.
                   Eğitime köpeğiniz üç yada dört aylıkken geçmenizi tavsiye ederim. Ne kadar uzatırsanız, çözülmesi o kadar zor bir hal alacaktır. Yani altı atlık olduğunda tuvalet eğitimi bitmiş olması gerekir. Eğer  altı aya kadar bütün çabalara rağmen istediğiniz sonuca ulaşamazsanız o zaman tecrübeli bir eğitmene ihtiyacınız olabilir. Ama en doğrusu ve tercih edileni, bu eğitimi köpeğin sahibinden almasıdır.
Kısaca tekrar gözden geçirmek gerekirse;
İlk adım evdeki gazeteleri kaldırmak, su içme ve yemek zamanlarını ayarlamak, belirli bir rutin oluşturmak, uyku, oyun ve yemek sonrası hemen dışarı çıkmak, köpeğiniz yavruysa dışarı çıkma zamanlarını iki saatten fazla uzun tutmamak...
Clicker kullanarak köpeğinizin doğru davranışını işaretleyebilirsiniz. Bu daha çabuk sonuç almayı kolaylaştıracaktır..
Son olarak cebinize ödül koymayı ve bol sevgi vermeyide unutmayınki köpeğiniz bu davranışından iyi bir şey yaptığını anlasın... .


 

Etiketler

bunlarda ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...