12 Kasım 2010

Köpeğinizin Davranış Sorunlarını Nasıl Düzeltirsiniz


Köpeğinizin istenmeyen davranışlarını değiştirmede özellikle etkili olacak bu masaj tekniğinin adı Tellington dokunuşudur yani kısa adıyla T-Dokunuşu. 
                  Köpeklerin hisleri daha çok yüz, özelliklede ağız bölgelerinde yoğunlaşır. Aşırı aktif ve gergin köpekler öfke ve endişelerini havlayarak yada bir şeyleri çiğneyerek gidermeye çalışırlar. Eğer köpeğinizin saldırganlık, ısırma, aşırı aktiflik, çiğneme ve havlama gibi sorunları varsa bu masajdan faydalanabilirsiniz. Bu sorunlar olmasada sadece köpeğinizin rahatlaması için bile bu masajı yapabilirsiniz.
 T- dokunuşunun en iyi uygulaması, işaret ve orta parmak uçlarıyla köpeğinizin burun bölgesine ve çenesine küçük dairesel hareketler yapmaktır. Parmaklarınızın ucundaki deriyi saat yönünde daireler çizerek ve hafifçe bastırarak uygulayabilirsiniz ve sonrasında köpeğinizin nefes almasını engellemeden her noktaya aynı dairesel basıncı  yirmibeş saniye kadar uygulayabilirsiniz.
          
Başlamadan önce; Yere yada koltuğa oturup, köpeğinizinde bacaklarınızın arasında oturmasını sağlayın. Bir elinizle çenesinin altından destek olurken öteki elinizi masaj yapmak için kullanın. Kendi göz kapağınıza yapıldığında tahammül edebileceğiniz kadar bir basınç uygulamaya çalışın. Bu arada parmaklarınızı ıslatarak (köpeğinizin ağzı kuruysa) dişetlerinede masaj yapabilirsiniz.

Etiketler

bunlarda ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...