3 Kasım 2010

Temel Eğitim -Başlamak İçin İpuçları

                    Bir çok köpek otur, dur, gel komutlarını öğrenmeye isteklidir, bunları yapmak hem ilgisi çeker hemde sahibini memnun etmek ister. Köpeğinizi eğitmeye başlarken tetikte olduğu bir anı yakalamaya çalışın.
Kullanmayı planlanladığınız teknik ve sözleri bilin, ödülleriniz hazırda olsun. Anında ödüllendirme iyi gelir.
                    Eğitime yavaştan başlayın. Eğer köpeğiniz yavruysa bir-iki dakikalık ders yeterlidir ve daha iyidir. Beş dakika uzun gelecektir. En fazla zihinsel dayanıklıklılığa sahip köpekler bile bir seferde on beş dakikadan fazla odaklanamazlar. Yavru köpeğinizi eğitmeye başlamadan önce fazla enerjisini yakmasını sağlayın ve eğitimi günde bir kaç kez olmak üzere planlayın.
                   Derse başlamak için en uygun zaman yemek öncesidir. İlk egzersiz yerini doğru seçin, bunun için en uygun yer bir koridor olabilir. Hareket edecek yer vardır ama dikkat dağıtacak şeyler yoktur. Köpeğiniz burda sağlam karşılık vermeye başladığında bahçe gibi daha dikkat dağıtıcı yerlere geçin. Azar azar arttırmalarla başlayın, birden yüksek seviyeye çıkmayın.
                    Köpeğiniz eğitime yanıt vermiyorsa bir komutu sürekli vermekten kaçının, bu onun kafasını karıştırır. Eğitim iyi gitmiyorsa durun ve düşünün. Sorun köpeğinizde değil, sizdedir.
                    Gel komutu köpeğinizin öğreneceği ilk komut olmalıdır. 'GEL' komutunu eğlenceli bir şey yaparken yada size itaat etmeyeceğini düşündüğünüz durumlarda kesinlikle kullanmayın.
                     Tasma takmaya alıştırmak için genellikle yemek öncesi zamanları seçin. Zihni yemekle meşgulken tasmasını takın ve hemen sonrasında çıkarın. Tasmasına alıştıktan sonra kayışını takın ve onu yemeğe davet edin. Bu durumda yavru köpeğiniz yemek gibi çekici bir şeyle bağlantılı olduğunu düşünerek tasmadan ve kayıştan rahatsız olmacaktır.
                    Köpeğiniz inatçı bir yapıdaysa eğitimlerde kayışla çalışın. Bu durumda denetimin sizde olduğunu öğrenecektir.
                    

Etiketler

bunlarda ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...