11 Kasım 2010

Köpekle Sahibinin Arasındaki İletişim Nasıl Olmalıdır


      Bir köpek evinize geldiğinde ailenize katılır ve yaşamızın bir parçası olur. Sizden ona insan gibi davranmanızı değil sizin bir köpek gibi davranmanızı bekler. Annesinden ve kardeşlerin ayrılıp sizin yanınıza gelirken köpeğinizin nasıl düşündüğünü anlayamamanız gelecekteki eğitim, davranış ve sosyal sorunların özünde yer alır. 
Köpekler çok girişken sosyal bir türdür.

                   Bir yavrunun yeni çevresinin en önemli özelliği aslında
 biziz. Yavru mükemmel doğal gözlem yeteğine sahiptir ve bu becerileri aynı sürüsünün yanında yapacağı gibi, yeni insan sürüsünde kullanır. Sesli iletişim önemlidir. Sahibinin çıkaracağı bir sert bir ses tonu bir köpeğin hırlayışına denktir, ama en dikkatli gözlenecek olan iletişim kaynağı beden dilimiz olacaktır.
Köpekler yaptığımız her hareketi yorumlarlar ve bu zihninin biçimlenmesine yardımcı olur.

Bütün köpek sahipleri köpeğinin ne kadar zeki olduğundan bahseder, bu doğrudur, köpekler zekidir. Hareketleri önceden tahmin eder ve beden dilimizi okuyarak ona göre davranır. Onu beslemeyi unuttuğunuzda size hatırlatır. Çünkü çok iyi işleyen biyolojik bir saati vardır.
                   Köpekler ev hayatının rutinindeki en ufak değişiklikte bile tepki gösterirler. Bu yüzden aile seyahate çıkacaksa ve bavullar ortaya çıkmamış olsa bile köpeğiniz bunu anlar. Ufak değişiklikleri biz farketmesek bile onlar nadiren bir köpeğin gözünden kaçar.
                   Köpekler zekidir ama bu zeka insan beynininkiyle karıştırılmamalıdır. Köpeğiniz mutfak tezgahına çıktığında ona ''Bir daha bu tezgaha çıkarsan, sorun çıkacak!'' gibi şartlı bir cümleleyle tehdit ettiğinizde bu sözleri dikkate almamasına şaşırmayın. Onlara insan gibi davranırsak, kafa karıştırıcı ve anlaşılmaz sinyaller yollamış oluruz. Sonunda beklentilerimize uymadıkları takdirde hayal kırıklığına uğrarız.
                   Bir köpekle başarılı bir iletişim kurmanın yolu köpek gibi düşünmektir. Köpeğiniz sizin yeni katılldığı sürünün lideri olarak düşünür. Güvenlik, yiyecek ve koruma sağlayarak liderlik yapmanızı bekler. Liderlik rolünüze size karşı değil, sizinle çalışarak ve söylediklerinizi dinleyerek karşılık verir.



Etiketler

bunlarda ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...