10 Kasım 2010

Cesar Millan'dan Köpek Sahiplerine Tüyolar


Cesar Millan'dan, köpek sahipleri için önemli  ipuçlarını bu yazıda bulacaksınız:

-Sıklıkla bir köpeğin davranışı sahibinin davranışını yansıtır, yani eğer köpeğiniz kötü davranırsa lütfen dönüp kendi davranışınıza bakın.

-Bazen köpeğinizin dengesiz bir davranışını değiştirmek için bilinen yöntemler işe yaramıyorsa o an içgüdülerinizle hareket etmeniz gerekir. Unutmayın içgüdünün ardında bilgi yoktur.

-Bir köpek sahibi, her zaman sakin-özgüven dolu yapıda olmalı ve köpeğinin sakin-teslimiyetçi yapıda olmasını sağlamalıdır.

-Eğer bir köpeği rehabilite etmek istiyorsanız bu sürece, uzun soluklu bir şekilde kendinizi adamalısınız.Unutmayın; köpeklerimizin kendini güvende
 hissedebilmesi için 7gün/24saat onların sürü lideri olmalısınız.

-Sıklıkla bir köpek, dengesiz davranışının arkasındaki sebebi sahibine hareketleriyle anlatır. Eğer bir köpek, bir gün içinde üç-dört saat dengesiz bir yapıdaysa bu durum normal değildir, kendi doğalarında  asla bu kadar uzun süre dengesiz kalmazlar. Bu durum köpeğinizin daha fazla egzersize ihtiyaç duyduğunun göstergedisir.

-Bazen köpeğinizle yaşadığınız hayat üç halkalı bir sirk gibi görünebilir ama bu o hayatın çok zevkli olduğunu göstermez,eğer köpeğinizin size güvenmesini istiyorsanız bir palyoça gibi davranamazsınız.
Unutmayın her sirkin sakin ve özgüven dolu bir yöneticisi vardır.

-Fiziksel çatışmalarda sabır, bazen en iyi araçtır.

-Köpeğiniz için sürü lideri olmaya kararlı olsanız bile bazen yardım almadan bazı davranışlarından kurtulamazsınız, yardıma ihtiyaç duyarsanız sizin ve köpeğinizin dengeyi sağlamanız konusunda yardımcı olacak bir profosyonele başvurun.


Etiketler

bunlarda ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...