2 Kasım 2010

Apartmanımızda İnsan Taklidi Yapan Bir Yaratık Var

Bazen böyleleride varmış dediğim çok oluyor. Ama bu daha başka bir şey. Dün köpek almak isteyenler için Hayatınızı Yeni Bir Varlığa Açmaya Hazırmısınız başlıklı bir post yayınlamıştım.Ve tamda ilk paragrafa bir köpeğe sahip olmak güçlü bir sinir yapısı gerektiyor diyede başlamıştım. Artık bir köpeğe sahip olmak; sıklıkla bana '...işte bu mu insan? bu mu hayvan?' dedirtiyor.
              Çoğunlukla sakinliğimi koruyorum ama bazen o kadar soğukkanlı olamadığım anlarda oluyor. Kapıyı açıyorum eve giriceğim sırada Roxy beni karşılamak için dışarı atılıyor ve karşılama merasimi bittikten sonra tam eve gireceğim sırada Roxy hiç yapmadığı bir şey yapıp alt kata iniyor. Ben 'gel oğlum' dememe kalmadan -hoşt, defol, defol diye duyduğum bağrış çağrış türü seslerle irkiliyorum. Hemen koşarak alt kata iniyorum. Yaşlı başlı, mendebur,suratında gram meymenetten yoksun bir adam '-bu seninmi, mahkemeye vericem seni, çabuk dışarı at bu hayvanı, polis çağırıyorum şimdi' nidalarıyla kendinden geçmiş bir vaziyette karşımda böğürüyor. Hızını alamayıp 'çıkar bunu hemen burdan, bak çağıyorum polisi, nerde oturuyosun sen' diye böğürmeye devam ederek olmayan haddini fazlasıyla aşmaya başlıyor.
                Yaşlı insanlara hürmetim sonsuz, ama bu insan müsveddesi adam sabrımı fazlasıyla zorluyor. Roxy nerdeyse dört aydır bizimle ve bu süre zarfında kimseyi rahatsız edicek bir davranışı olmadı. Bugünde sadece oturduğumuz kattan bir alt kata indi. Kaldıki o bir canavar değil. Suratına en sevimli ifadeyi takınarak insanlara kendini sevdirmekten başka hiç bir amacı olmayan bir Golden. Belki o sırada orda olmasam adam Roxyi öldürecekti. Hayatında sadece bir kere hacca giderek 'ben artık hacı! oldum, cennette yerim hazır' mantığıyla kendini dış dünyaya kapatıp, Allah'ın yarattığı bu güzel varlıklara bu denli nefretle yaklaşmasına sebep olucak ne yaşamış olabilir sözde Hacı amcamız acaba. Neyse sonra ağzının payını aldı ama ben aynı havayı soluduğum bu yarım insanlarla aynı seviyeye düşmediğim için gayet mutluyum. Şimdi o amcaya  bir çift laf ediyim burdan bari -sözde hacı olmuşsun sen ama insan olamamışsın. Allah taksiratı affetsin emi!!!


3 yorum:

  1. ahhh, o kadar çok böyle densiz sevgisiz seviyesiz insanla yüz göz olmak zorunda kalıyoruz ki köpeklerimiz için...
    ve her seferinde de sinirleniyoruz ister istemez...

    "merhaba, sevimlilikten patlayan bir golden yavrusuna böyle davranabildiğiniz için sizi laboratuvara alıp inceleyeceğiz, bozulmuş sizin insan olma yerleriniz"

    hak ediyorlar...

    YanıtlaSil
  2. güldürdün beni valla lacivertojeli kız (:(:(:
    halbuki bu olay bugün epey bi sinirimi bozmuştu.
    sağol (:

    YanıtlaSil
  3. Valla bu tipler " insan taklidi " falan yapmıyolar. Basbaya "insan"lar. Mahlukların en aşşağılı "insan" bence.

    YanıtlaSil

Etiketler

bunlarda ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...