1 Kasım 2010

Golden Retriever Özellikleri

- Mutlu ve güvenilir aile dostu
- Güvenilir ve sevecen
- İtaatkar ve kolay eğitilir

En, başta su kuşlarını vurulduğunda bulup getirmek için kullanılan, çekici, sevgi görmekten hoşlanan Golden'ın nazik bir ağzı vardır. Nadiren kapar yada ısırır. Bu cinsten bir çok soy geliştirilmiştir: Bir çeşidi avcı köpeği olarak kullanılır. Bir başkası av köpeği yarışları için yetiştirilir, en geniş grup ise gösteri ringi ve aile hayatına adanmıştır. Sadece körlere ve engellilere hizmet vermesi için yetiştirilen bir grupta
 vardır. Son derece popüler olup çokça üretilmeleri bazı soylarda alerjik deri hastalıkları, göz sorunları; hatta asabi bir tavırla her şeyin üzerine atlama huyu gibi kalıtsal bozukluklara neden olmuştur.
Geçmişi: Bu nazik cins, açık renkli ve düz kürklü Retriever'ın artık soyu tükenmiş olan Tweed Water Spaniel ile melezlenmesiyle 1800'lerin sonunda geliştirilmiştir. İlk Golden'lar 1908' de sergilendi.
Ortamalama yaşam süresi: 12-15 yıl
Huy: Rahat ama sorumlu ve güvenilir; özellikle çocuklara karşı sabırlıdır.
Bakımı: Günlük egzersiz ve düzenli bakım ister.

Dengelidir, geniş bir kafatası vardır.Koyu kahverengi gözler, çevrelerinde koyu sürmeleri ve dost bir ifadesi vardır.
Kulaklar; göz hizasındadır, hafif bir kıvrımla sarkar. İyi bir dengesi vardır, koşarken yumuşak ve güçlü bir dalgalanma hareketi yapar. Sağlam üst kürkü dalgalıda olabilir, düzde. Sık ve suya dayanaklı bir alt kürküde vardır. Kuyruğu ise; ya gövdesiyle aynı hizada yada yukarı doğru hafif bir kıvrımla taşır.

2 yorum:

  1. BEN SENİN OI GÜZEL DURUŞUNU YERİM YA.ÇOK ÇOK TATLI.HEM OKUYORUM HEM GÜLÜYORUM,ÇOK DA DÜŞÜNÜYORUM.BEN 4 YIL TORUN BAKTIM,YENİ BAŞLADI YUVAYA.ANLATTIKLARINIZ AYNI ONUN BÜYÜME AŞAMALARI.ÇİŞİNİ ÖĞRENDİ,YÜRÜMEYİ,YEMEĞİ TAM BİR BEBEK TEKRAR BAKABİLİRMİYİM DİYE DÜŞÜNÜP DURUYORUM.AYRICA ŞİMDİ DE HASTA BAKIYORUM.AMA ÇOKDA İSTİYORUM BU TATLI ŞEYİ

    YanıtlaSil
  2. çok çok tatlılar,
    hayatımın anlamı o benim...
    keşke imkanımız olsa daha çok alabilsek, hepsine faydamız dokunabilse ne güzel olurdu:)

    YanıtlaSil

Etiketler

bunlarda ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...